Designer Wietske Neerincx wint Joke Veeze Award 2016

18-01-2017 (08:30) - Prijzen

In Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam is de winnaar bekendgemaakt van de Joke Veeze Award 2016. Wietske Neerincx uit Aerdenhout is met haar ontwerp voor een Koninklijke tas door de vakjury gekozen tot winnaar van de jaarlijkse modeprijs. Aan de award is een geldbedrag verbonden van € 5.000,-. De publieksprijs van € 2.000,- is voor Nienke van Dee uit Nijmegen.

Juryvoorzitter Sigrid Ivo: 'De winnende tas van Wietske Neerincx heeft een verrassend en innovatief ontwerp. De tas is gemaakt van een onverwachte mix van materialen en daardoor geheel van deze tijd. Daarnaast getuigt de tas van 'maximale' Koninklijke klasse. De perfecte afwerking en originele verpakking maken van de tas een Koninklijke schat.'

Ook de publieksprijs van de ontwerpwedstrijd is voor een innovatief ontwerp. Nienke van Dee heeft op verrassende wijze met één van de symbolen van het koningschap gespeeld. De materiaalkeuze en draagwijze completeren het vrouwelijke en sierlijke ontwerp. De tassen van de twee winnaars worden in de vaste collectie van Tassenmuseum Hendrikje opgenomen.

De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: ontwerp, fotografie, styling of blogging. In 2016 was de wedstrijd gericht op nieuw ontwerptalent. Voor de wedstrijd heeft de vakjury 40 inzendingen beoordeeld, waarvan 10 ontwerpen afkomstig uit het buitenland.