Dutch Dog Design wint ontwerpprijs voor Britch

Dutch Dog Design wint ontwerpprijs voor Britch

04-04-2019 (09:58) - Prijzen

De Britch, een ingenieus draagrek en fietskarkoppelsysteem, heeft 'silver' gewonnen in de categorie outdoor product design van de toonaangevende International Design Awards. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan mensen achter vooruitstrevende ontwerpen in architectuur, mode, interieurvormgeving en productdesign.


De Britch is een ontwerp van het Nederlands-Amerikaanse bedrijf Dutch Dog Design, dat is gespecialiseerd in outdoor producten voor liefhebbers van fietsen én honden en bekend van het merk DoggyRide. Het systeem wordt aan het frame van de fiets geklemd en dient als drager van manden voor honden of boodschappen en als koppelsysteem voor fietsaanhangers.


Anders dan bij gebruikelijke bagagerekken of manden waarbij het gewicht aan de voor- of achterkant van de fiets hangt, wordt het gewicht van wat er met de Britch wordt vervoerd, verdeeld over het midden van de fiets. Hierdoor is de fiets stabieler en veiliger in gebruik voor zowel de fietser als de viervoeter. Bijkomend voordeel is dat de mand niet meedraait met het stuur.


maaltijdbezorgers


Vanwege de universele bevestigingen het uitgekiende verdelen van het extra gewicht, is de Britch ook geschikt voor gebruik door fietskoeriers en maaltijdbezorgers. Zij hoeven het gewicht dan niet meer op hun rug te dragen of een fiets in bedwang te houden die aan één kant te veel gewicht. Dutch Dog Design werkt momenteel aan de ontwikkeling van een Britch speciaal voor deze bedrijfstak.


Op 25 april mag het bedrijf de award in ontvangst nemen in Los Angeles.