East Side ontwikkelt campagne Joke Smit Prijs (OCW)

04-11-2019 (20:15) - Prijzen

Op 11 december reikt minister Ingrid van Engelshoven de Joke Smit Prijs, de tweejaarlijkse regeringsprijs op het gebied van vrouwenemancipatie, uit. Om brede aandacht te vragen voor financiële onafhankelijkheid van vrouwen ontwikkelde East Side in opdracht van het Ministerie van OCW de campagne ‘Ik verdien het’.
 
De campagne behelst een online offensief waarin het thema ‘Ik verdien het’ met name onder de aandacht wordt gebracht bij jonge meiden. De juiste studie- en carrière keuze staan immers al aan de basis van financiële onafhankelijkheid. Communicatie via Instagram en de keuze voor Yara Michels, hoofdredacteur LINDA.Meiden, zijn belangrijke onderdelen van de campagne. Daarnaast ontwikkelt East Side het programma en de productie van de feestelijke uitreiking op 11 december in MBO College Poort in Almere.

Voordragen voor de Joke Smit Prijs, zowel de oeuvreprijs als de aanmoedigingsprijs, kan nog tot 10 november via www.jokesmitprijs.nl Een vakkundige jury buigt zich over de voordrachten voor de oeuvreprijs. De winnaar ontvangt een kunstwerk en een bedrag van € 10.000. De winnaar van de aanmoedigingsprijs wordt bepaald door het publiek in een online verkiezing. Aan deze prijs is een bedrag van € 1.000 verbonden.