Fontys studenten winnen SPIN Award met geurconcept

30-09-2021 (10:49) - Prijzen

Communicatiestudenten Morena Brouwers, Stef Hankel, Lise de Jong, Ingrid Peeters en Job Smeets hebben woensdag in Pakhuis West in Amsterdam tijdens de SPIN Awards de zilveren ring gewonnen met hun concept Scenty. Met dit concept willen de studenten dementerende mensen via een geurdispenser onopvallend ondersteunen om hun dagelijkse routine te vergemakkelijken.
 
De SPIN Awards zijn dé prijzen voor digitale conceptdenkers van Nederland. Speciaal voor studenten kent de stichting het Young Talent Programma waarin studenten uit binnen- en buitenland meedingen naar de awards.
Bij de opleiding Communicatie Tilburg van Fontys is het bedenken van innovatie digitale concepten onderdeel van het curriculum. De opleiding is de enige opleiding in Nederland die met haar Project Spin de Spin Awards volledig in het onderwijsprogramma heeft geïntegreerd.
 

Scenty

Bij het concept Scenty staat geur centraal. Het team studenten realiseerde zich door gedegen onderzoek dat geur juist een van de aspecten is die dementerenden zich het langst blijven herinneren. Daar moeten wij echt wat mee was hun conclusie. Door een slimme combinatie van geur, artificial intelligence en storytelling wordt via Scenty de dagelijkse routine van dementeren zoveel mogelijk behouden. Bijvoorbeeld door rondom de etenstijden specifieke geuren los te laten, zodat dementeren een vast patroon rondom de maaltijden hebben.