Frummel van Staatsloterij en TBWA\Neboko wint Ster Gouden Loeki 2020

04-03-2021 (10:21) - Awards

De commercial 'Frummel' van Staatsloterij en TBWA\NEBOKO heeft de Ster Gouden Loeki van 2020 gewonnen. De gouden leeuw is voor het derde jaar op rij naar de Staatsloterij en TBWA\NEBOKO gegaan.
 
Eerder wonnen hun commercials over het hondje Frekkel (2018) en het egeltje Freddie (2019) de reclameprijs. De derde prijs op rij is een bewijs dat het kiezen voor de zelfde succesformule blijkt te werken.
 
Zilveren en Bronzen Loekie
De tweede prijs ging naar het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport/Eén tegen Eenzaamheid en Open Now Amsterdam met hun commercial 'Buurttuin'. De Bronzen Loeki is gewonnen door PLUS en Wunderman Thompson met hun kerstcommercial 'Goed eten is samen eten', waarin de hoofdrolspeler, buschauffeur Mo, uiteindelijk aan tafel belandt bij weduwnaar Jacques om daar samen van een diner te genieten.

Stemmen
De strijd om het gouden beeldje barstte 3 februari los toen de stembussen werden geopend. Het Nederlandse publiek kon tot en met 23 februari stemmen op hun favorieten. In totaal werd een recordaantal van ruim 54.000 stemmen uitgebracht. Alle commercials zijn hier te bekijken.