Gazelle wint twee iF Design Awards

20-04-2021 (11:20) - Prijzen

De fietsfabrikant Gazelle heeft zowel met de Chamonix C5 HMS als met de Nº1 een iF Design Award gewonnen. De iF Design Award is een van ’s werelds belangrijkste designprijzen.
 
De vakjury gaf de Chamonix C5 HMS veel punten voor de vorm en functionaliteit. De elektrische fiets is voorzien van het krachtige Shimano Steps E-bikesysteem heeft een intube-accu (standaard: 504 Wh, optioneel: 630 Wh) in de onderbuis. Die positie zorgt voor een lager zwaartepunt en daardoor voor een betere wegligging en prettig rijgedrag op elk terrein. Met de verstelbare stuurpen kan eenvoudig gewisseld worden tussen een comfortabele en sportieve zit. Onder meer de Nexus 5-versnelling en riemaandrijving geven de e-bike een onderhoudsarm karakter.

Nº1
Bij de Nº1 was de jury buitengewoon positief over het productidee, het onderscheidend vermogen, de vorm en de functionaliteit van de speed pedelec. Het was niet voor het eerst dat de gloednieuwe Nº1 in de prijzen viel: eerder dit jaar werd hij al uitgeroepen tot Speed E-bike van het Jaar in Nederland (verkiezing van RAI Vereniging). De Nº1 ondersteunt tot 45 kilometer per uur en is daarmee ideaal voor bijvoorbeeld gebruik in het woon-werkverkeer.