Genomineerden Amsterdam Business Awards 2017 bekend:

21-04-2017 (09:53) - Prijzen

Vandaag zijn de drie Amsterdamse ondernemingen bekend gemaakt die kans maken op de Amsterdam Business Award 2017. Kanshebbers zijn pizzaketen New York Pizza (Philippe Vorst), uitgeverij Lebowski Publishers (Oscar van Gelderen) en kookwinkel Duikelman (David Appelboom).


Vorig jaar sleepte Brouwerij ’t IJ de prijs in de wacht. De Amsterdam Business Awards worden toegekend aan organisaties en ondernemingen die een concrete bijdrage leveren aan de metropool Amsterdam. De jury beoordeelt de genomineerden op basis van verschillende maatschappelijke, economische en sociale pijlers, zoals de mate van innovatie en de impact op de regio Amsterdam. De winnaar wordt op vrijdag 19 mei bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Business Awards Galadiner in Hotel Okura Amsterdam.


De jury van de Amsterdam Business Awards bestaat uit Wim Zagt (partner bij JAN© Accountants & Belastingadviseurs), Arthur van der Kroef (partner Van Diepen Van der Kroef Advocaten), Gervaise Coebergh (oprichter Coebergh Communicatie & PR) en Stefan Lohuis (manager SME Rabobank Amsterdam). Op het Galadiner en de award ceremony zijn ruim 320 decision makers uit de regio Amsterdam aanwezig.


internationale allure

Naast een Business Award worden ook een Culture Award (eerder gewonnen door o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, Toneelgroep Amsterdam, Amsterdam Dance Event en Architectenbureau J. van Stigt) en een International Award (eerder gewonnen door MCI-Group, TataSteel en Booking.com en IBC) uitgereikt aan toonaangevende individuen of organisaties. Initiatiefnemer Ursula van Zantvliet Rozemeijer: “Amsterdam is een wereldstad met een geheel eigen signatuur. Ons succes wordt voor een belangrijk deel bepaald door de talloze lokale ondernemers die zich inzetten voor groei en innovatie, door koplopers op het gebied van cultuur maar ook door buitenlandse organisaties die neerstrijken in Amsterdam. Op ons gala brengen wij al deze partijen in een dynamische, inspirerende setting bij elkaar.”