Genomineerden Friends of Search Awards 2021 bekend

28-10-2021 (11:20) - Prijzen

De jury van de Friends of Search Awards is eruit: in de categorie Search Engine Optimization (SEO) maken BOVAG, Smulweb en Intergamma kans om de award in de wacht te slepen. In de categorie Search Engine Advertising (SEA) dingen Albert Heijn, HEMA en Heinen Delfts Blauw mee voor de overwinning. De uitreiking vind plaats tijdens de Nederlandse editie van searchcongres Friends of Search 2021 op 16 november in de Kromhouthal in Amsterdam.
 
Barry Adams, juryvoorzitter en oprichter van Polemic Digital is positief gestemd over de inzendingen: "Dit jaar is de kwaliteit van de inzendingen wederom erg sterk. De cases geven een goed overzicht van de strategische en tactische aanpakken die tot uitstekende resultaten leiden in de SEO- en SEA-branches. Het laat zien dat de zoekmachinemarketingindustrie in Nederland volwassen en ervaren is, met een goede kijk op de nieuwste technologieën."
 

Beoordeling door internationale experts

Bij de beoordeling van de inzendingen keek de jury naar hoe de cases zich onderscheiden in helder strategisch denken, innovatie, effectiviteit, tastbare resultaten, duidelijkheid en privacyvriendelijk en verantwoord datagebruik. De jury bestaat uit een internationaal team van onafhankelijke search-experts met naast Barry Adams: Kirk Williams (ZATO), Purna Virji (LinkedIn), Kate Adams (Google), Frederick Valleys (Optmyzr), Astrid Kramer (Astrid Kramer Consulting), Marcus Tober (Searchmetrics) en Linda Hogenes (Coolblue).