Genomineerden Next Step Award 2018 bekendgemaakt

19-04-2018 (16:31) - Awards

De jury van de tweede editie van het Next Step Program heeft uit vijftig inzendingen van jonge architectenbureaus negen genomineerden gekozen. Deze negen mogen naar de tweede ronde van het programma en maken kans op de Next Step Award.


De jury bestaat, naast Do Janne Vermeulen (Team V), uit Joost Baks van Space Encounters (en winnaar van de eerste Next Step Award), Hedwig Heinsman van DUS Architects, Nanne de Ru van Powerhouse Company en Anne van der Zwaag van OBJECT Rotterdam. Ook Fred Schoorl van de BNA en Tobias Verhoeven van Synchroon zijn als initiatiefnemers betrokken, maar zij hebben geen stemrecht. 


De keuze viel op InstabilityWeTrust, Rink Tilanus, Studio Maks, EVA Architecten, Werkstatt, Studio Prototype, Civic Architects, Dingeman Deijs Architects en Krft. Meer informatie over de bureaus staat online. Juryvoorzitter Do Janne Vermeulen: "Een mooie selectie van de jonge bureaus van de toekomst die excelleren in zowel architectuur als ondernemerschap."

 

goed vervolg

Na een geslaagde discussiebijeenkomst op de TU Delft met alle inzenders van het programma krijgen de genomineerden de komende maanden nog meer ruimte voor professionele ontwikkeling, promotie en networking. In mei 2018 worden alle genomineerden en hun projecten bezocht en worden er drie finalisten gekozen. De winnaar in juli 2018 van de Next Step Award wint een geldprijs van 10.000 euro en een bouwopdracht van Synchroon.