Global Change Awards werkt samen met Indiegogo

Global Change Awards werkt samen met Indiegogo

04-04-2019 (10:25) - Prijzen

Vijf baanbrekende ideeën die de potentie hebben om de mode-industrie te veranderen, zijn gisteravond beloond met een Global Change Award en een geldprijs van 1 miljoen euro van de H&M Foundation. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Indiegogo, waardoor liefhebbers kunnen deelnemen als supporters, donateurs en testers van de vijf initiatieven.


Door duurzame ideeën te ondersteunen die voor hen belangrijk zijn, kunnen consumenten een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de impact van mode op de planeet. De winnaars krijgen naast de investeringen ook een coachingsprogramma aangeboden, om ervoor te zorgen dat hun initiatief zo snel mogelijk op eigen benen kan staan. 


'Bedenkers van innovaties worden vaak geconfronteerd met perioden in hun productontwikkeling wanneer financiering moeilijk te vinden is en dat is de reden waarom Global Change Awards de vroegste fase van innovatie steunt. De relatie met Indiegogo voegt een belangrijk element toe, omdat de consument nu centraal staat bij het vinden en het financiëren van een toekomst voor duurzame fashion', aldus Erik Bang, Innovation Leader bij H&M Foundation.