Halvefinalisten YBA halen samen 60 miljoen euro op bij investeerders

28-04-2020 (09:42) - Prijzen

De twaalf halvefinalisten van de Young Business Award (YBA) hebben samen 60 miljoen euro opgehaald bij investeerders. In 2018 was dat bedrag nog 20 miljoen euro. Nadat begin dit jaar bekend werd dat de startupcompetitie een doorstart maakt, hebben maar liefst 341 bedrijven zich aangemeld voor de comeback-editie van de Young Business Award.
 
De halvefinalisten zijn: Bidroom (hotelboekingen via abonnement), Felyx (elektrische huurscooters), Lipocoat (biocoating voor onder meer medische instrumenten),  Coolfinity (innovatieve koeling voor een betere wereld), Quicargo (geen lege vrachtwagens meer), Tykn, Red Je Pakketje (pakketlevering ’s avonds), Greener Power Solutions (mobiele batterijen), Sustainer Homes (duurzame architectuur), CodeSandbox (samenwerkingsplatform ontwikkelaars), Flow Money Automation (persoonlijke bankwensen geautomatiseerd) en Klippa (geautomatiseerd verwerken documenten). 
 
Amsterdamse bedrijven domineren de lijst. De helft van de halvefinalisten komt uit Amsterdam en die groep vertegenwoordigt ongeveer 40 miljoen van de 60 miljoen euro aan investeringsgeld die op het podium staat.
 
De halve finales worden dit jaar vormgegeven als een televisieformat. De presentatie is in handen van Sander Schimmelpenninck (hoofdredacteur Quote, presentator Op1 en Dragon’s den). De finale is op 29 september in het Atlas Theater in Emmen.