Hearst Create wint Digital Communication Award voor beste videoseries

25-09-2019 (11:05) - Prijzen

Dremel en Hearst Create zijn in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Digital Communication Awards 2019 in Berlijn. Dremel, dochterorganisatie van Bosch Power Tools GmbH, won de award in de categorie Best Video Series.
 
De videoseries die Hearst Create voor Dremel maakt, worden ontwikkeld voor verschillende persona’s vanuit een multichannel aanpak op Hero- en Hub-niveau. Ze zijn getailored op interesses en umfeld van de verschillende audiences in zowel format als construct, en onderscheiden zich door een gebalanceerde dosis creatief lef. De categorie waardeert video’s die het beste verhaal vertellen, krachtige beelden bevatten en verrassende elementen tonen.
 

Feest

Loes Evers, Content Lead bij Hearst Create, is trots op het winnen van dit award. ‘Als onderdeel van de contentmarketingstrategie die we voor Dremel ontwikkelden, maken we sinds 2018 elk kwartaal personagedreven videoseries. Deze video's variëren van inspirerende mini-docu's tot snelle tutorials en diepgravende masterclasses, en worden wereldwijd verspreid op alle online kanalen van Dremel. Data bewijst dat we niet alleen heel succesvol zijn in het bereiken van de beoogde audiences, maar dat de content ook erg waardevol is voor de doelgroep: de view through rates zijn ver bovengemiddeld. We zijn daarom erg trots op en blij met deze samenwerking met Dremel.’
 
Estelle Fortunati, Content Marketeer Dremel EA: ‘Het is mooi om te zien dat de samenwerking tussen Hearst Create en Dremel, om onze content marketing naar een hoger niveau te tillen, wordt beloond. Gezamenlijk hebben we een duidelijke visie waar we heen willen met onze strategie en persona based content. De resultaten van onze videoseries bevestigen dat dit de juiste aanpak is en dat onze content wordt gewaardeerd door de doelgroep. Het winnen van de Digital Communications Award in de categorie ‘Video Series’ is erkenning vanuit de branche en een prestatie waar we dan ook erg trots op zijn.’
 

Contentmarketingbureau Hearst Create bouwt loyale eigen audiences voor opdrachtgevers door de inzet van premium content op alle relevante kanalen. Hearst Create verzorgt contentmarketingstrategie, creatieve concepten, content creatie en distributie-, data- en performance-consultancy op het gebied van owned media.
Hearst Create is onderdeel van Hearst Netherlands, uitgever van toonaangevende titels als Vogue, Glamour, National Geographic en Quest.
Over Hearst Netherlands