HEMA wint Winq Diversity Award

26-02-2019 (08:44) - Prijzen

HEMA heeft gisteren een Campaign Diversity Award gewonnen tijdens de eerste uitreiking van de Wingq Diversity Awards. Ook de initiatiefnemers van #SorryJohan ontvingen een Award, die een buitengewone bijdrage op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie voor de LHBTQ-gemeenschap beloont.


'Winq motiveert de Nederlandse LHBTQ-familie al vijftien jaar om zichzelf te zijn en van het leven te genieten', aldus hoofdredacteur Edwin Reinerie. 'Met de Winq Diversity Awards eren wij zeven personen en initiatieven met dezelfde missie. Mensen die zich met bloed, zweet, tranen en heel veel liefde inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse regenboogfamilie.'


HEMA droeg hier volgens het magazine aan bij omdat het Hollandse merk elk jaar tijdens de Amsterdam Pride laat zien diversiteit hoog in het vaandal te hebben. Zo organiseerde het bedrijf vorig jaar het HEMA-huwelijk. Daarbij kregen drie Europese stellen uit landen waar trouwen voor homokoppels niet mogelijk is de kans toch in het huwelijksbootje te stappen.


GenderTalent

De uitreiking vond plaats in Hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. Daarbij ging de Youth Diversity Award naar de 20-jarige Bowi Jong, die in een brandbrief aan de KNVB zijn zorgen uitte omtrent homofobie in de voelbalwereld. Zijn brief werd besproken bij Voetbal Inside, wat leidde tot de actie #SorryJohan.


De Local Diversity Award ging naar de LHBTQ-balengenorganisatie Gay op Flakkee, waar Sandro Kortehaas van LGBT Asylum Support de New Horizons Diversity Award mocht ontvangen. Daarnaast was de Culture Diversity Award weggelegd voor acteur Raymi Sambo voor zijn toneelstuk Voor Niets Overleden en de Gender Diversity Award voor Bregtje Visser van GenderTalent. Tot slot werd de Workplace Diversity Award uitgereikt aan Trainbow van NS.