Hike One wint Lovie Award voor Radio 538-app

10-10-2018 (15:04) - Awards

De nieuwe Radio 538-app moet de toon zetten voor de toekomst voor radio. Zo kunnen gebruikers live muziek luisteren, maar ook hun favoriete shows streamen, op een moment dat hen uitkomt.


Liedjes terugzoeken of bewaren, contact opnemen met dj’s, het kan allemaal met de app. Opgeslagen muziek komt direct in een playlist die aan een Spotify-account gekoppeld kan worden. David van Duinen, projectmanager van Hike One: “We bewegen mee met het dagelijks ritme van de luisteraars, radio luisteren wordt veel persoonlijker.” 

 

techniek

Van Duinen heeft vanmiddag na de bekendmaking “keihard de 538 feest playlist aangezet”, vertelt hij lachend. “Een Lovie Award is een bijzondere prijs om te winnen. Bovendien krijgen we ‘m als Nederlandstalige app in de Europese categorie Nieuws en Entertainment. Dat betekent dat het niet zo zeer om de content gaat, maar om de achterliggende techniek en bijzondere features. Te gek dus om die erkenning te krijgen.”

 

lef

De Radio 538-app is een pioniersproject, vertelt Martin Kool, partner bij internetbureau Q42. “Talpa en Radio 538 hebben het lef om uit te zoeken wat interactieve radio inhoudt.” Volgens Kool is er nog geen enkele andere radiozender die iets soortgelijks mogelijk maakt. “Shows terugspelen en eigen playlists maken waar en wanneer je maar wilt, is iets unieks. Ook door luisteraars wordt de app goed gewaardeerd, merkt Patrick Goldsteen, Innovation Director bij Talpa: “Onze app is de rijkste verschijningsvorm van het 538-merk, mooi dat we ook bij de Europese Lovie Awards zijn opgevallen."