Inschrijven AMMA Awards van start

16-02-2017 (09:48) - Prijzen

Vorig jaar behaalde branchevereniging MWG een recordaantal inzendingen voor de AMMA-prijs. Media-exploitanten, adverteerders en mediabureaus zonden 168 cases in, in 11 categorieën. Ook voor 2017 zijn de verwachtingen bij de organisatie weer hooggespannen.

 
Er zijn geen wijzigingen in de categorieën aangebracht ten aanzien van vorig jaar. Wel zijn de bijbehorende criteria aangescherpt om zo  nog meer tot de essentie van de categorie te komen.
Inschrijven kan via www.mwg.nl/awards/inschrijven.De module sluit vrijdag 10 maart om 17.00 uur. Wie uiteindelijk de AMMA’s in de wacht slepen, wordt bekend gemaakt op woensdag 24 mei tijdens de feestelijke uitreiking in Theater Amsterdam.
 

Voor negen categorieën wordt per categorie een professionele vakjury samengesteld. De nominaties en winnaar in de categorie Carl Lipp-prijs (mediavertegenwoordiger van het jaar) worden bepaald door een online enquête onder adverteerders en mediabureaus. Het YIM Mediatalent van het jaar wordt door een jury gekozen aan de hand van een workshop waarin een case moet worden uitgewerkt en gepresenteerd.
 

De 11 AMMA-categorieën voor 2017 zijn:
Beste Gebruik van een Medium
Beste Engagement Strategie
Beste Media Innovatie
Beste Media Performance
Beste Media Strategie
Media-adverteerder van het jaar
Mediabureau van het jaar
Media-exploitant van het jaar
Hans du Chatinier-prijs
Carl Lipp-prijs
YIM Mediatalent van het jaar