Jaarverslag Zeestad/Den Helder wint Red Dot Award 2017

23-08-2017 (17:26) - Prijzen

In samenwerking met Oscar van Geesbergen ('thát's it!' For brands.) heeft 52 graden een Red Dot gewonnen voor het jaarverslag ‘Behind the scenes’ in de categorie Communication Design.


Op 27 oktober worden de awards uitgereikt tijdens het Red Dot Gala in Berlijn. Aansluitend zullen alle winnende projecten te zien zijn op de exclusieve ‘Design on Stage’ tentoonstelling in het E-werk in Berlijn.  Het project wordt bovendien gepubliceerd in het ‘International Yearbook Communication Design 2017/2018’ dat vanaf medio november beschikbaar is. De case is ook te bekijken op de websites van de bureaus.


de case

Zeestad werkt aan de stedelijke vernieuwing en verbetering van Den Helder. De essentie van het concept is ‘zichtbaar inzichtbaar maken wat onzichtbaar was’ (is immers ook functie van jaarverslag). Dat is vertaald in het concept ‘Behind the scenes of the making of’ en vormgegeven als theatervoorstelling, aangekondigd met een affiche en het verhaal onthuld in echte theaterdoeken. Het jaarverslag biedt zo bijzondere en unieke ‘inkijkjes achter de schermen’. Frontstage in sprekende beelden en backstage in getalrijke woorden. Verhalend door steeds verder uit te zoomen.


waardevolle erkenning

'Voor onze samenwerking zijn internationale awards een zeer waardevolle erkenning voor de hoge kwaliteit van zowel het design als van de creatieve prestaties’, aldus Oscar van Geesbergen.