Karolina Wojtas wint ING Unseen Talent Award 2019

19-09-2019 (17:17) - Prijzen

ING en Unseen maken bekend dat Karolina Wojtas de ING Unseen Talent Award 2019 heeft gewonnen met haar werk We can't live-without each other. Zij ontvangt een bedrag van € 10.000 voor de financiering van een nieuw project.
 
Kevin Osepa, gekozen via online voting, heeft de publieksprijs in de wacht gesleept  (beeld rechtsonder) en ontvangt een opdracht voor nieuw werk ten behoeve van de ING Collectie. De ING Unseen Talent Award, een gezamenlijk initiatief van sponsor ING en Unseen, is in het leven geroepen om een internationaal podium te creëren voor uitzonderlijk Europees fotografietalent. ING wil creativiteit en kunst voor een groot publiek toegankelijk maken en tegelijkertijd een boost geven aan het hedendaagse kunstklimaat.
 
Kathy Ryan (Director of Photography, The New York Times Magazine) maakte op 19 september, tijdens de opening van Unseen Amsterdam 2019, de winnaar van de juryprijs bekend. Isabel Fernandez (ING Management Board & Global Head Wholesale Banking) onthulde de naam van de publieksprijswinnaar.
 

Jury

De winnaar van de ING Unseen Talent Award 2019 juryprijs is gekozen door een internationale vakjury die dit jaar bestond uit Joana Choumali (Beeldend kunstenaar), Mels Crouwel (Architect en Founding Partner, BenthemCrouwel Architects), Emma Lewis (Curator International Art, Tate Modern), Kathy Ryan (Director of Photography, The New York Times Magazine) en Sanne ten Brink (Hoofdconservator, ING Collectie).
 
Uit het juryrapport: "Wat de jury opviel aan het werk van Karolina was haar originaliteit, haar persoonlijke benadering en haar moed. Het thema 'rivaliteit tussen broers en zussen' is een ongebruikelijk onderwerp in de kunst en de uitvoering is anders dan we ooit eerder hebben gezien. Deze geënsceneerde scènes kunnen schokkend zijn om te zien, maar ze dagen ons uit om over onze eigen jeugd na te denken. De jury is benieuwd wat deze kunstenaar in de toekomst zal presenteren".