Nieuw talent gezocht voor radio van de toekomst

26-06-2018 (09:35) - Prijzen

De werving van ‘The Radio Project’, waarbij een groep jongeren gaat bouwen aan het radiostation van de toekomst, is vandaag van start gegaan. Jongeren, in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de selectieronden door een video in te sturen. Bekende DJ’s Giel Beelen en Ruud de Wild selecteren deelnemers.


Van de deelnemers worden naast media skills ook ondernemerschap, lef en creativiteit verwacht. Het is de bedoeling dat direct vanaf door de jongeren zelf al wekelijks content geproduceerd wordt. Hierbij worden de ontwikkeling van het project, de talenten, de keuzes die worden gemaakt en het groepsproces steeds in beeld gevolgd. De bedoeling is dat het platform nieuwe inzichten geeft in wat jongeren echt willen en welke communicatiemiddelen hierbij het beste passen.

 

aanmelden

Met een social media campagne via de bekende kanalen als Facebook en Instagram worden mogelijke deelnemers talenten in een kort filmpje uitgedaagd om zich op te geven voor de selectieronden. Tot 1 augustus kunnen de talenten van de toekomst zich aanmelden door hun video te uploaden.

 

ontwikkeling

The Radio Project is een initiatief van de Hilversumse mediabedrijven YPCA, De Radiofabriek en Radiocoach. en heeft als doelstelling om jong multimedia talent tot ontwikkeling te laten komen. Binnen het project worden zo min mogelijk regels opgelegd aan de jongeren. Ze krijgen van de initiatiefnemers een volledige vrijbrief om te gaan bouwen aan hun ideale radiostation. Het project eindigt op 1 januari 2019, het jaar waarin de radio 100 jaar bestaat en wordt financieel ondersteund door Media Perspectives en de gemeente Hilversum in het kader van talentwerving en talentontwikkeling in de mediastad Hilversum.

De uitslag van de eerste ronde wordt bekendgemaakt op 25 augustus. 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.