Nikon sponsor Marilyn Stafford FotoReportage Award 2019

24-10-2019 (11:14) - Prijzen

Nikon Is de Europese sponsor van de Marilyn Stafford FotoReportage Award 2019. De wereldwijde competitie, die mogelijk wordt gemaakt door FotoDocument, is bedoeld om getalenteerde vrouwelijke fotografen in het zonnetje te zetten.
 
De in de VS geboren en in het VK gevestigde fotografe Marilyn Stafford stelde de onderscheiding in 2017 in om vrouwen in het vakgebied te helpen de erkenning te krijgen die ze verdienen. De jaarlijkse onderscheiding stelt £2000 ter beschikking om een professionele vrouwelijke fotograaf in staat te stellen een documentair fotoverslag te maken.
 
'Ik ben ontzettend blij dat we voor de onderscheiding van dit jaar samen kunnen werken met Nikon', aldus Marilyn Stafford.‘De ondersteuning van Nikon is van essentieel belang om licht te kunnen werpen op enkele van de meest urgente wereldwijde vraagstukken en om duidelijk te maken hoe vrouwen door middel van de kracht van hun fotografie helpen deze vraagstukken aan te pakken'.
 
Rebecca Newton, PR Manager van Nikon UK, zei: ‘We zijn verheugd om als sponsor op te treden voor de Marilyn Stafford FotoReportage Award. We zijn vereerd om ondersteuning te mogen bieden aan hen die volgen in de voetstappen van Marilyn Stafford zelf en door middel van inspirerende beelden werkelijke veranderingen in de wereld bewerkstelligen.’