Nomineer nu je kandidaat voor de Piet Zwart Prijs

09-05-2017 (11:18) - Prijzen

Tot en met 2 juni is het voor leden en relaties van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) nog mogelijk om een kandidaat voor te dragen voor de BNO Piet Zwart Prijs 2017. De uitreiking van de prijs vindt plaats bij de Dutch Design Awards in oktober 2017.
 
Potentiële opvolgers van Paul Mijksenaar, de laatste winnaar in 2015, moeten aan één of meer van de volgende criteria voldoen:
 
• er is sprake van excellent werk in één of meer ontwerpdisciplines, oftewel er is langdurig op hoogwaardig, professioneel niveau ontworpen.
• er is een buitengewone bijdrage geleverd aan de betekenis en het aanzien van het vakgebied. 
• er is sprake van een voorbeeldfunctie ten opzichte van de volgende generatie(s) ontwerpers.
 
De jury, bestaande uit Timo de Rijk (voorzitter), Ed van Hinte, Pieke Bergmans, Joost Grootens, Koert van Mensvoort en Gert Franke, maakt een selectie uit alle ingediende schriftelijke voordrachten. De voordrachten worden niet openbaar gemaakt en vertrouwelijk behandeld. De winnaar krijgt een fysieke onderscheiding, maar ‘wint’ ook een bijeenkomst en een presentatie die in het teken staan van de winnaar en zijn/haar werk. Voordrachten kunnen gemaild worden naar madeleine@bno.nl.