Oumaima Yahiaoui (13) winnaar Jongerenschrijfwedstrijd 75 jaar vrijheid

05-05-2020 (08:49) - Prijzen

13 jaar jong en dan al zo mooi kunnen schrijven. Oumaima Yahiaoui uit Rotterdam doet het en won met haar gedicht ’75 jaar vrijheid’ de Jongerenwedstrijd van De Balie en Amsterdams 4 en 5 comité.
 
Juryleden schrijver Mano Bouzamour, Samya Hafsaoui (presentator en schrijver) en leraar van het jaar Trudy Coenen (docent Nederlands) kwamen unaniem tot het besluit. ‘Ouimaima sprong er meteen uit,’ zegt Coenen. En volgens Bouzamour was Oumaima’s gedicht ‘Een heel krachtig gedicht, dat stilistisch sterk in elkaar zit. Het is heel muzikaal en ritmisch en heeft een mooi einde. Als ze nu al zo schrijft wordt ze een hele grote.’
 
Op 14 april deden De Balie en het Amsterdams 4 en 5 mei comité de volgende oproep aan schrijftalent tussen de 12 en 18 jaar: Wat betekent vrijheid, nu we door de coronacrisis binnen moeten blijven, niet naar school kunnen, en elkaar niet mogen ontmoeten? Schrijf een gedicht, verhaal of spoken word-stuk over het thema ’75 jaar vrijheid’.
 
Het gedicht van Oumaima Yahiaoui is kun je onder meer hier lezen en op de website van Het Parool en via de sociale kanalen van CJP.