PANL gooit het roer om

13-03-2013 (08:07) - Prijzen

PANL maakt bekend dat in 2013 haar bekende PANL Awards worden verruild voor een volledig nieuwe fotoprijs:  SO 2013 - Selection Of dutch photography. 
 
Na grondige analyses van de behoeftes van leden, niet-leden  en opdrachtgevers bleken fotografen steeds vaker te worden geselecteerd om hun persoonlijke visie, stijl en interpretatie. Daarom besloot een speciale PANL werkgroep dat het tijd was voor een radicale verandering.  
 
In deze vernieuwde Awards wordt geen categorie of scheiding in vrij werk of werk in opdracht gehanteerd. Inzenders wordt gevraagd om met vijf tot twaalf beelden hun persoonlijke visie te geven op het afgelopen jaar. Dit kan een mix zijn van vrij werk en commerciële opdrachten, series en losse foto’s. De inzending moet volgens PANL van een eigentijdse beeldopvatting getuigen. 
 
Inzenden kan van 13 tot en met 26 mei en staat open voor PANL leden en niet-leden. Voor de leden is inzenden kosteloos, niet-leden betalen 100 euro. Het jureren geschiedt in twee rondes en levert rond de veertig genomineerden op, waaronder 3 winnaars. Het werk van de geselecteerde fotografen wordt op 27 juni bekend gemaakt in Pakhuis de Zwijger. 
Alle genomineerden krijgen een publicatie in het SO 2013 jaarboek. De lancering van het boek en een daarbij horende expositie is gepland in september.
 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.