Perspekt Studio’s in de prijzen met ontwerp voor Museum Drenthe

21-10-2019 (11:38) - Prijzen

In Kunstmuseum Den Haag is de winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019 bekendgemaakt door Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De archeologietentoonstelling ‘Iran, Bakermat van de beschaving’ van het Drents Museum in Assen is met een ruime meerderheid van stemmen de winnaar en ontvangt € 10.000,-. 
 
Het Haarlemse bedrijf Perspekt Studio’s uit de Waarderpolder heeft eerder met het Drents Museum de Global Fine Arts Awards in New York de Youniversal Award gewonnen. ,,Zeg maar gerust de Museum Oscar’’, aldus een opgetogen Marielle Beek van Perspekt Studio’s. Het is in Nederland voor het eerst dat een tentoonstelling 2 keer in de prijzen valt.

Wat mensen vooral waarderen is de kwalitatief hoogstaande totaalervaring. De tentoonstelling was zowel sprookjesachtig als leerzaam en verruimde de blik, in die zin dat mensen vanuit het nieuws in kranten en televisiejournaals een ander beeld hebben gekregen van Iran. Het is goed om weer eens onder de aandacht te brengen, vinden mensen, dat ver voordat het westen zich ontwikkelde in het oosten sprake was van een hoogstaande beschaving met veel kennis en kunde.