Race om beste regioproducties van start

23-02-2017 (13:51) - Prijzen

Bij de NL-awards worden de beste producties van regionale omroepen onderscheiden. De nominaties zijn vandaag bekendgemaakt. 

 
Onder andere items over het ‘plascontract’ in de zorg in Rijnmond, misstanden in een tbs-kliniek in Noord-Brabant, vluchtelingen in Friesland en Flevoland, een staaltje ‘fact checking’ in Zeeland, een portret van een Utrechts meisje met een wereldwijd bereik op Instagram en het radioverslag van de Vierdaagse in Gelderland en Overijssel in vogelvlucht dingen mee naar een NL-award.
 
In totaal zijn twintig radio- en tv-programma’s genomineerd, verdeeld over de categorieën ‘Eigen Nieuws’, ‘Duiding’, ‘Beste TV-programma’, ‘Beste Radioprogramma’, ‘Beste Online Project’, ‘Documentaire’ en ‘Vernieuwend’. De jury die zich gaat buigen over het verdelen van de prijzen bestaat naast voorzitter Annette van Trigt uit Ton van Zantvoort, Rachid Finge, Meike de Jong, John Appel, Gerson Veenstra, Willem Alkema, Sjors Fröhlich  en Tom van ’t Einde. Jenny Booms is de secretaris van de jury.
 
Op woensdag 22 maart worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de ROOS-Dagen in het Natlab in Eindhoven.