Seamore is meest innovatieve food startup van 2015

16-12-2015 (10:56) - Prijzen

Tijdens de finale van de Ketchum Food Lab competitie Seamore uitgeroepen tot ‘meest innovatieve food startup 2015’.

zeewier
De startup Seamore heeft recent ‘I sea pasta’ gelanceerd, een bijzonder soort zeewier dat zich vermomd heeft als tagliatelle. Het idee kwam van oprichter Willem Sodderland. Hij proefde groene tagliatelle en kwam er achter dat het eigenlijk zeewier was. Het idee voor zijn startup was geboren. Deze pasta gemaakt van zeewier is smaakvol, duurzaam, koolhydraatarm en draagt bij aan de groente-inname die past bij een gezond voedingspatroon.

grote onderneming
Winnaar en oprichter Seamore Willem Sodderland: ‘Vanaf de eerste dag denk ik – óók als startup – al vijftien jaar vooruit: dus eigenlijk al als een grote onderneming. Dat moet je uitstralen in je gehele positionering: van de verpakking van je producten, je financieringsplan tot het aannemen van personeel.’ Seamore wint een kickstart-pakket, waar alle juryleden aan bijdragen.

zwaargewichten in jury
De jury, bestaande uit Marit van Egmond, directielid van Albert Heijn; Rutger Betlem, journalist van Het Financieele Dagblad; Roger van Hoesel, directeur van Food Valley NL; Richard Piechocki, Sr. Business Developer Sustainability van Rabobank en Tim de Boer, directeur communicatiebureau Ketchum, was unaniem in hun keuze voor het winnende concept van Seamore. Tim de Boer: ‘Seamore behelst als startup alles waar wij naar hebben gezocht. Zij bekijken het product zeewier vanuit een totaal ander perspectief. Ze zijn bovendien fris en energiek en zitten vol met goede ideeën om met hun smaakvolle product een duurzame bijdrage te leveren aan de voedselproductie van morgen. Een inspiratie voor de hele voedselketen.’