Stichting Kunstweek presenteert: Street Art of the Year 2020

Stichting Kunstweek presenteert: Street Art of the Year 2020

27-08-2020 (12:45) - Prijzen

Stichting Kunstweek presenteert een nieuwe wedstrijd: Street Art of the Year 2020. Met het initiatief wil de stichting, die zich belangeloos inzet voor kunstenaars, de door de coronacrisis zwaar getroffen sector een boost geven.
 
Street Art is een relatief jonge kunststroming die wereldwijd heel veel fans heeft. Door de vele lockdowns en reisverboden is in sommige gevallen 80 procent van alle opdrachten voor street art komen te vervallen. Een online verkiezing geeft de kunstenaars toch nog een podium.
 
Kunstenaars kunnen tot 31 oktober hun werk uploaden op de site streetartoftheyear.com. Een jury van Street Art experts uit binnen- en buitenland beoordeelt in november alle inzendingen. Het publiek kan ook een stem uitbrengen voor de Publieksprijs.
 

Crowdfunding

Stichting Kunstweek gaat het project financieren via crowdfunding. Deelnemers betalen nu geen bijdrage om het vooral ook voor jonge en startende kunstenaars mogelijk te maken om deel te nemen. Samen met Jack Spijkerman, één van de ambassadeurs van de stichting is een campagnefilmpje gemaakt om het initiatief toe te lichten. Het filmpje is te zien op voordekunst.nl.