Talpa's Hylke Sprangers wint IT-prijs

28-11-2018 (09:52) - Awards

Hylke Sprangers, CTO van Talpa Network, is winnaar van de CIO of the Year Award 2018. Hij krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de digitale ontwikkeling van zijn bedrijf. 'We hebben voor een leider gekozen die geen onderscheid meer maakt tussen IT, technologie en business en daarmee de digitale toekomst vandaag al realiseert', motiveerde juryvoorzitter Bernhard van Oranje de keuze.


Volgens het jurylid kan Talpa Network dankzij de werkwijze van Sprangers de strijd aangaan met grote spelers als Netflix en Facebook. De CTO beaamt dat technologie in elk geval een aanzienlijk concurrentievoordeel op kan leveren. Hij experimenteert daarom graag met verschillende vormen van technologie, zelfs tijdens live uitzendingen. 


Zo kijkt Sprangers tevreden terug op de tv-talentenshow The Winner Takes It All, waarbij duizenden kijkers hun stem uitbrachten via hun mobiele telefoon. Kandidaten en kijkers konden de beoordelingen direct zien. 'Dan is de spanning maximaal, want er mag absoluut niets misgaan. Dat vinden wij vanuit de technologie megacool', aldus Sprangers.