The Flower Farm Gekozen Product van het Jaar 2021

25-03-2021 (15:47) - Prijzen

The Flower Farm, finalist bij de Coolest Dutch Brands in 2019, is de winnaar Gekozen Product van het Jaar 2021 in de categorie margarine. De palmolievrije margarine van The Flower Farm is benoemd door de Nederlandse consument.
 
In het onafhankelijke onderzoek werd het product beoordeeld op vier criteria: aantrekkelijkheid, innovatie, aankoopintentie en smaak. The Flower Farm excelleerde op de criteria ‘innovatie’ (rapportcijfer The Flower Farm: 6,67; concurrentie gemiddeld: 6,1) en ‘smaak’ (rapportcijfer The Flower Farm: 7,9; concurrentie gemiddeld: 7,57). De palmolievrije margarine eindigde voor concurrenten Flora en Gouda's Glorie.
 
Missie
Uit het juryrapport blijkt dat consumenten The Flower Farm waarderen om de smaak, maar ook om de missie die het product nastreeft, het terugdringen van het gebruik van palmolie.
 
Marcel van Wing, initiatiefnemer van The Flower Farm toont zich zich ingenomen met de waardering van de consument: "Dat de consument ons zo snel heeft omarmd, hadden we niet kunnen dromen. De consument is zich steeds bewuster van de gevolgen van de consumptie van palmolie voor het tropisch regenwoud. Het geeft ons de motivatie om meer palmolievrije producten op de markt te brengen."