Tykn wint Nederlandse Chivas Venture

11-12-2018 (16:43) - Prijzen

Tey Al Rjula heeft de Nederlandse editie van Chivas Venture gewonnen met zijn bedrijf Tykn. Volgens de jury heeft het bedrijf niet alleen een enorme sociale impact, maar ook een goed businessmodel. Dankzij zijn winst verzekerde Al Rjula zich van een plek in de wereldwijde competitie, waarbij een totale funding van een miljoen dollar op het spel staat. 


Al Rjula werd in 1984 geboren in Koeweit, ten tijde van de Golfoorlog. Omdat het register waarin zijn geboorteakte was opgeslagen tijdens de oorlog kapot gemaakt werd, moest hij als 'invisible man' door het leven gaan.
Al snel kreeg hij door dat andere vluchtelingen met hetzelfde probleem kampten. Daarom werkte hij aan een oplossing: het vastleggen van ieders identiteitsdocumenten in de blockchain zodat vluchtelingen op een snelle manier kunnen aantonen en bewijzen wie ze zijn.


Inmiddels is er veel interesse voor zijn bedrijf. Zo mocht Al Rjula al spreken tijdens TEDxAmsterdam eind november. Ook de jury van Chivas Venture ziet veel kansen. 'Tykn brengt een cruciale verandering teweeg rond de essentie van het eigendom van data. Die verandering is noodzakelijk, en dat maakt de blockchain-technologie die Tykn heeft ontworpen heel relevant voor het oplossen van een groot maatschappelijk probleem.'