Vakjury kiest 9 toptalenten voor Next Step Program voor architectuurtalent

22-05-2019 (16:45) - Prijzen

Op 14 mei kwam de vakjury van het Next Step Program voor jong architectuurtalent bijeen om de Next Step Ahead Group te kiezen. Meer dan 40 inzenders hadden zich opgegeven voor deze 3e editie van het Next Step Program, ontwikkeld door BNA en Synchroon. De geselecteerde jonge bureaus mogen de verdere stappen van het Next Step Program doorlopen en dingen mee naar de Next Step Award van €10.000,- en een mogelijke opdracht van Synchroon. 
 
 
De jurykeus voor een Next Step Ahead Group van negen genomineerden kwam voort uit de voelbare meerwaarde van de ontwerpen voor gebruikers en bewoners. De shortlist wordt gevormd door Chris Collaris Architects, Woonpioniers, BETA office for architecture and the city, GG-Loop, Overtreders W, Atelier van Berlo, Urban Echoes, Julius Taminiau Architects en studio Nuy van Noort.  
 
De inzendingen van deze bureaus zijn een “mooie mix van die de volle breedte van de discipline reflecteert en waarbij het ontwerpplezier ervan afspat terwijl ze ook allen een duidelijk maatschappelijk bewustzijn hebben”, aldus de jury. Juryvoorzitter Do Janne Vermeulen (Team V Architectuur): “De genomineerden steken dan ook echt boven de andere inzendingen uit. Het is heel spannend wat deze bureaus als next step zullen gaan doen.”  
 
De genomineerde Next Steppers blinken bovendien uit in creativiteit en ondernemerschap, stelt de jury, gericht op het creëren van meerwaarde voor leef- en werkomgevingen. Dat doen ze bijvoorbeeld door: een plek te creëren voor co-working en uitwisseling, met een zeer beperkt budget een sociaal zorgcomplex te realiseren, een duurzaam concept voor tiny houses te ontwikkelen, te werken vanuit biophilic design of door te bouwen met 100% geleende materialen. 
 
Het publiek kan nader kennismaken met de gekozen bureaus op de Dag van de Jonge Ontwerper op 21 juni 2019 op het Amsterdamse Marineterrein en op www.nextstepprogram.nl
 
De winnaar wordt 14 november 2019 bekendgemaakt.