Vier Nederlandse fotografen kans op Sony World Photograpy Award

05-02-2019 (12:02) - Prijzen

De WPO heeft de shortlist onthult van fotografen die kans maken op een Sony World Photograpy Award. Er staan dit jaar maar liefst vier Nederlandse fotografen op deze lijst. Dat is opmerkelijk, aangezien er meer aanmeldingen dan ooit waren voor de Awards. 


In totaal gaat het om 326.997 aanmeldingen van over de hele wereld. Nederlandse
genomineerden zijn Mariëtte Aernoudts (Creative), Oscar van Heek (Creative), Jeroen Bekelaar (Natural World & Wildlife) en Alice van Kempen (Stilleven).


Zij gaan nu de strijd aan tegen andere getalenteerde internationale fotografen. Prijzen zijn onder meer de nieuwste Sony camera’s, een bezoek aan de London Awards ceremonie en 5000 dollar. Alle genomineerden maken ook nog kans om de fotograaf van het jaar te worden binnen de 'open categorie'. 


diversiteit

De jury voor de 'Open' en 'Jeugd' competitie werd dit jaar voorgezeten door Rebecca McClelland, directeur fotografie en hoofd van de kunstproductie voor Saatchi Saatchi & Prodigious. 'Ik was verbaasd over de diversiteit van het werk van de deelnemers van de Open en de Jeugdcompetities. De prijs vertegenwoordigt een zeer democratische waardering voor fotografie, van traditie tot opkomende trends in alle genres, van natuur tot mode. De competitie biedt een platform voor deze brede doelgroep.'