Winnaar PFZW Design Award bedenkt boswandeling in ziekenhuis

10-07-2019 (15:19) - Prijzen

Een boswandeling maken in een ziekenhuis. Met het plan van Tara Mulder wordt dat werkelijkheid. De student van de opleiding Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit (TU) Delft  is de winnaar van de PFZW Design Award 2019. 

Zeventien studenten van de TU Delft deden mee aan de wedstrijd en bedachten creatieve oplossingen om doktersassistenten van het Delftse Reinier de Graaf Ziekenhuis meer te laten bewegen tijdens het werk en zo het ziekteverzuim terug te dringen.

De award is een initiatief van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). In de zorg- en welzijnssector is het ziekteverzuim relatief hoog. Naast zorgen voor een goed pensioen, wil het fonds een bijdrage leveren aan innovatieve oplossingen waardoor medewerkers later ook in goede gezondheid van hun pensioen kunnen genieten. Het is de eerste keer dat PFZW de award uitreikt. 
 

De winnaar

Met haar idee ‘Boswandeling’ wil Tara het vergeten trappenhuis van het Reinier de Graaf aanpassen door middel van geur, geluid en fotobehang waardoor het lijkt alsof de traploper door een bos wandelt en eerder geneigd is de trap te nemen. Het is de bedoeling om Tara’s plan ook echt uit te voeren in het ziekenhuis. 

Van de wedstrijd is een mini-videoserie gemaakt, deze verschijnt in september op de site van PFZW.