YoungCapital bij top best bestuurde bedrijven Nederland

08-02-2018 (14:33) - Prijzen

YoungCapital is voor de zevende keer uitgeroepen tot Best Managed Company. Dat heeft Deloitte, organisator van de verkiezing, donderdag bekendgemaakt. De marktleider in recruitment van jong talent behoort hiermee opnieuw tot de best bestuurde bedrijven van Nederland.

YoungCapital is gespecialiseerd in recruitment en ziet jongeren als belangrijk groeikapitaal voor bedrijven. In 2017 behaalde YoungCapital een omzet van 325 miljoen euro.

In het juryrapport is te lezen dat YoungCapital hoog scoort op de pijlers strategie, beleidsvorming, cultuur en IT. Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital: “Deze award is een erkenning van onze start-upmentaliteit als drijvende kracht. De komende tijd blijven we de markt uitdagen, dus hopelijk mogen we deze prijs ook volgend jaar weer ontvangen.”

Op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven op basis van het Business Maturity Model. Dit model is samen met de Universiteit Utrecht ontwikkeld. Het Best Managed Companies-programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijfentwintig miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben.