De 'Amsterdame' is ook een stijlicoon

03-07-2018 (15:18) - Publicaties

Waarom zou je een Parisienne willen zijn als je het leven tegemoet kunt treden als een Amsterdame? En daarvoor hoef je echt niet in onze hoofdstad te wonen, want zij schuilt in iedere vrouw, zeggen de schrijfsters Lisa Maschaupt en Mirjam Deen.


Ambitie van het boek 'De Amsterdame' is om een gids te zijn voor alle vrouwen die met charme maar vooral ook veel lol door het leven willen gaan. Op 'Nikes in plaats van stiletto's en met bitterballen in plaats van crudité.' Na het succes van How To Be A Parisian vonden kunstcurator Mirjam Deen en taxidermist Lisa Maschhaupt dat het hoog tijd werd voor een boek over de Amsterdame, een nu nog onbekende term.


Een Amsterdame heeft stijl zonder angstvallig aan etiquette vast te houden. Ordinair is geen vies woord. Daarentegen 'sla' weer wel. Het boek komt op 12 september uit en belooft een vol levenswijsheden, ongeschreven regels en aangepaste wetten te staan. Onderwerpen die aan bod komen zijn ondermeer de lievelingsrecepten, liefdeslessen, leefstijl en de inhoud van de typische dame met een Amsterdamse inslag.