De favoriete hotspots van 14 creatieve stedelingen

15-01-2019 (12:51) - Publicaties

Fietsfabrikant Union en uitgeverij MENDO lanceren samen het koffietafelboek FRAME/WORK. Claire van de Graaff interviewde daarvoor veertien creatieve stedelingen over hun favoriete hotspots in de stad waar zij wonen en werken. De bijbehorende fotografie is in handen van Jacob van Rozelaar.


'We volgden veertien inspirerende creatieven, mensen die kleur geven aan de stad', legt Hugo Velthuis, manager van Union uit. 'We vroegen hen hoe hun dag er uit ziet en wat hun favoriete hotspots zijn in de stad waar zij het liefste zijn. Waar zijn ze bijvoorbeeld voor het eerst verliefd geworden? Of waar schreven ze dat ene briljante idee op ‘n bierviltje? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en wat is the place to be voor de lekkerste koffie?'


De geïnterviewden reden op de fiets langs alle hotspots en vertelden daar waarom de plek speciaal voor hen was. Onder meer koffiekenner Elmer Oomkens en Francesco Grassoti namen de lezer mee op pad. Ook kwam de altijd drukke Sebastiaan ten Bokkel, oprichter van Bobby's Gin, aan het woord over zijn Molukse roots en zijn favoriete plekken in zijn thuisstad Rotterdam: 'de mooiste rotstad die er is'.