'Eindelijk rust in je hoofd' voor meer regie over je tijd

08-06-2021 (15:00) - Publicaties

'Eindelijk rust in je hoofd' van Aart Goedhart en Barbara van der Steen, beiden verbonden aan de The School of Life Amsterdam, coacht de lezer in 40 dagen naar meer aandacht voor jezelf en anderen en meer regie over je tijd.

In de kern gaat het erom dat je de regie neemt en het plezier terugvindt in de chaos van alledag door een aandachtige houding te ontwikkelen. Train je aandacht zoals je je spieren traint en sta iedere dag stil bij wat je ervaart, bij wat jij belangrijk vindt en wat jouw behoeftes zijn.
 

Het boek als oefenplek

Gedurende een periode van zes weken krijg je meer dan 40 perspectieven op aandacht aangereikt. Het zijn verschillende filosofieën, manieren van kijken en denken die je inzicht geven in de dynamiek van jouw aandacht. Bij ieder perspectief horen specifieke opdrachten waar je direct mee aan de slag gaat. Deze oefeningen vragen echt wat van je, maar zullen je ook verrijken. Wie het boek leest en de oefeningen doorloopt, kan beter omgaan met afleiders en met versnipperde aandacht.
 

De auteurs

Aart Goedhart en Barbara van der Steen zijn de oprichters van adviesbureau Wenders. Ze hebben jarenlange ervaring als adviseur, coach en spreker. Daarnaast verzorgen ze opleidingen, workshops en lezingen en zijn ze als kerndocent verbonden aan The School of Life Amsterdam.