'Elke dag om 15.00 uur klaar' een boek voor het winnen van tijd

26-08-2021 (14:43) - Publicaties

Het bedrijf tijdwinst.com helpt de druk-druk-druk cultuur te veranderen in een productieve en effectieve maatschappij waarin juist meer tijd vrijkomt. Met het boek “Elke dag om 15.00 uur klaar” en de trainingen willen ze een einde maken aan de ‘druk als statussymbool-maatschappij’. De focus moet liggen op je productiviteit, de resultaten die je boekt en de kwaliteit die je daarbij levert. Wanneer je deze werkwijze en mindset te pakken hebt, dan krijg je niet alleen meer gedaan, je staat ook bewuster in je (werk)leven en houdt meer tijd over.
 
Volgens Björn Deusings en zijn collega's wordt 'druk zijn' vooral gebruikt als statussymbool; als iets waar men trots op is en wat men associeert met succesvol of productief zijn. Als je maar genoeg op je bordje hebt liggen dan zal het wel goed met je gaan. Toch wil dat niet zeggen dat je ook daadwerkelijk productief én gelukkig bent. Je kunt je hele dag vullen met vergaderingen en oneindig veel mail; wanneer je aan het eind van de dag niet bent toegekomen aan de werkelijk belangrijke zaken, dan heb je je kostbare tijd en aandacht verspild.
 

Elke dag om 15:00 uur klaar

De inzichten en tips van tijdwinst.com heeft eigenaar Björn Deusings over de jaren heen verzameld en gebundeld in het boek “Elke dag om 15.00 uur klaar”. Het is een verzameling van hun best practices op het gebied van timemanagement en alles dat de maken heeft met slimmer (samen)werken — praktisch, toepasbaar en met de nodige dosis humor. Ideaal voor de hedendaagse kenniswerker die liever de regie in handen heeft dan zich laat leven.