Het boek voor getraumatiseerde organisaties

17-01-2017 (11:35) - Publicaties

Zeker in financieel moeilijke tijden zoals we die net achter de rug hebben, is het voor organisaties geen makkelijke tijd. Hoe ga je om met ontslagen, herstructureringen en overnames? Trauma in Organisaties van Philippe Bailleur leert bedrijven hoe ze met tegenslagen kunnen omgaan.
 
In het boek staan drie vragen centraal: Hoe herken je een getraumatiseerde onderneming, hoe blus je een brandende onderneming en hoe voorkom je dat systeemtrauma zich ontwikkelt? Philippe Bailleur werkt al 20 jaar als organisatiecoach in heel uiteenlopende organisaties. Hij verdiept zich in ontwikkelingen bij individu, maatschappij en organisatie. Van daaruit ontrafelde hij een aantal terugkerende patronen op het vlak van trauma. 
 
Een trauma bij een bedrijf kan zich manifesteren in het relationele weefsel van groepen, bijvoorbeeld door een sanering met pijnlijke ontslagen. Het effect van een reorganisatie kan zo vernietigend zijn dat het de organisatie als een sluipend gif immobiliseert.
 
Trauma in organisaties, uitgegeven door LannooCampus, reikt een reeks handvatten en inzichten aan om dergelijke trauma's effectief op het spoor te komen en ze te genezen, waardoor je organisatie kan heropleven.