Hoe overleef je de creatieve industrie?

11-04-2019 (12:22) - Publicaties

Hoe overleef je de creatieve industrie? Twee spraakmakende boeken helpen creatievelingen een handje door middel van anekdotes, oefeningen en adviezen. 


How to Do Great Work Without Being an Asshole (also #theassholebook) is een humoristische en toch zakelijk zelfhulpboek dat vriendelijker en duurzamer werken in de creatieve industrie toejuicht. Het is bijna vanzelfsprekend dat de creatieve industrie bestaat uit lange werkdagen, chaotische workflows en grote ego's.


Niet de ideale situatie om goed, creatief werk te produceren. Dit boek, geschreven door Paul Woods (Chief Creative Officer bij Edenspiekermann) staat vol met anekdotes, zelf-analyse testen, oefeningen en actieplannen voor betere werkmethoden.

 

now try something weirder

Met om precies te zijn 233 hints, tips en adviezen, laat Now Try Something Weirder de creatieve industrie zien hoe je geweldige ideeën krijgt, iedere dag opnieuw.


De internationaal bekroonde grafisch ontwerper Michael Johnson heeft met meer dan 30 jaar ervaring genoeg kennis en insights om te delen. Hierin onthult de auteur zelfs zijn ultieme tips om jaloersmakend succes te bereiken. Dit boek bewijst dat de oplossing vaak recht voor je neus ligt.