Humor: een essentiële vorm van creatieve intelligentie

19-03-2020 (14:08) - Publicaties

Humor is de smeerolie in ons sociaal functioneren, een essentiële vorm van creatieve intelligentie. Maar waarom eigenlijk? Op die vraag geeft sociaal psycholoog Madelijn Strick antwoord in haar nieuwe boek ‘Humor is een van de vier pijlers onder het universum (de andere drie ben ik vergeten)’.
 
Is humor nodig voor groots leiderschap? Wat is het verband tussen humor en creativiteit? Wanneer gaat humor te ver, en zijn we de laatste jaren minder tolerant geworden? Zijn mannen grappiger dan vrouwen? Wat is het verband tussen humor en depressiviteit? Is humor gezond? Stricks analyse voert de lezer langs lachende mensapen, charismatische wereldleiders, moderne politieke revoluties, de beste reclamecampagnes, de leukste leraren, de datingmarkt en eindeloos gelukkige huwelijken.
 
Stricks laat zien hoe je zelf, als leider, manager, opvoeder, activist, productontwerper, docent, tekstschrijver, therapeut of huwelijkspartner gebruik kunt maken van deze inzichten om een leuker en effectiever mens te zijn. Het boek ligt vanaf 1 april (ja, echt) in de winkels.