In almost every picture #12

08-02-2013 (08:28) - Publicaties

Een Marokkaanse huwelijksfilmer met gevoel voor zelfpromotie speelt de hoofdrol in de twaalfde editie van ‘in almost every picture’, een serie gevonden foto-collecties door Erik Kessels.
 
Larbi Laaraichi woont in Fez en daar filmt hij al sinds begin jaren negentig mensen op de mooiste dag van hun leven. En bij elke Grote Dag die hij in opdracht van het echtpaar filmt, laat hij ook steevast zichzelf even vastleggen op de gevoelige plaat. En deze actiefoto's bedekken inmiddels alle muren van zijn winkel.
 
De foto's vormen niet alleen amateuristische advertenties, maar vertellen ook het verhaal van Larbi zelf. Erik Kessels gaf de actiefoto's van Larbi een chronologische volgorde, waardoor veranderingen in diens leven zichtbaar, dan wel gesuggereerd worden. Zo zien we Larbi's kledingsmaak veranderen over de jaren: van buitenissige stropdassen en shirts naar een wat meer ingetogen stijl. Ook zijn carrière ontwikkelt zich voor onze ogen: zijn videocamera verandert van een old-school-bakbeest geleidelijk in een hightech-totaalpakket.

Verzameld & samengesteld door Erik Kessels, tekst: Christian Bunyan. Kleur, 155 x 200 mm, 116 pagina’s, soft cover, ISBN 978-90-70478-37-7, KesselsKramer Publishing, januari 2013, 25 euro 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.