Intercultural Design Basics voor internationale settings

18-05-2021 (13:01) - Publicaties

Intercultural Design Basics (verschijnt 27 mei) is een interculturele en innovatieve benadering van ontwerponderwijs. De unieke bijbehorende app zorgt voor relevantie bij de jonge technologiegerichte doelgroep. Het boek geeft interculturele inzichten bij het bespreken van de basisprincipes van ontwerp, typografie en kleurentheorie. Het bevat contrasterende ideeën en verschillende lesmethoden voor ontwerp. Creatieve stemmen van bekende en nog niet bekende designers uit Afrika, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië helpen je horizon te verbreden.
 
In het boek gebruikt auteur Susanne P. Radtke voorbeelden uit haar eigen workshops om de lezer te inspireren om meer samen te werken met internationale teams. Praktische methoden die in deze internationale settings worden gebruikt, stimuleren de ontwikkeling van cultureel en sociaal bewustzijn. Dit inspireert verschillende ontwerpstijlen die helpen culturele diversiteit aan te moedigen en waar te borgen.
 

Bijbehorende app

De bijhorende app werkt hand in hand met Intercultural Design Basics. De app maakt de theoretische achtergrond van het boek visueel aantrekkelijk, auditief intrigerend en algeheel boeiend door AR, animaties, games en video's te gebruiken.


Over de auteur

Susanne P. Radtke is hoogleraar Grafische en Media Design aan de Ulm University of Applied Sciences, Duitsland. Ze studeerde af in visuele communicatie aan de Berlin University of the Arts en studeerde onder meer bij gerenommeerde docenten van de School of Design Ulm (HfG), de opvolger van het Bauhaus in Duitsland. Ze is co-auteur van Textbook for Visual Media Design. Ze richtte haar grafisch ontwerpbureau op in 1987 en heeft nu vestigingen in Berlijn en Ulm. Sinds 2009 ontwikkelt en leidt Radtke interculturele design workshops, voornamelijk in Zuidoost-Azië en de VS.