Je leven is pas begonnen, als je een award hebt gewonnen!

24-12-2020 (15:19) - Publicaties

Verkiezingen zijn er in allerlei soorten en maten. Van Televizier Ring tot Top 2000. Van Nobelprijs tot Miss Nederland. Het is eigenlijk niet normaal hoeveel verkiezingen er zijn! Hoe komt dat? Waarom wordt er massaal gestemd? Waarom besteden de media zoveel aandacht aan de winnaars? En waarom is het winnen van een award zo belangrijk? De antwoorden op deze en vele andere vragen vind je in het boek Je Leven is pas begonnen als je een Award hebt gewonnen van Mrcel Demper en Wilfred Romijn.
 

Een eerbetoon aan het fenomeen verkiezingen

De auteurs zijn hiervoor de archieven ingedoken: "We deden een peiling onder het Nederlands publiek en we hebben tientallen interviews afgenomen. Ook hebben we gebruikt gemaakt van onze eigen ervaringen. Want al meer dan 10 jaar bedenken we, faciliteren we en organiseren we de meest uiteenlopende verkiezingen en awards. Het resultaat is een eerbetoon aan ‘het fenomeen’ verkiezingen."
 

Top 60 meest markante verkiezingen

In het boek is een ranglijst opgenomen met de 60 meest markante verkiezingen. Al deze verkiezingen worden  uitgebreid beschreven. Wat maakt deze verkiezingen bijzonder? En bij een ranglijst hoort een nummer 1. Welke verkiezing is daar terug te vinden en is wat ons betreft de “Verkiezing der Verkiezingen”? En staat de Top 2000 hoger dan de Televizier Ring? Het boek is verder opgesierd met statistieken, bijzondere wetenswaardigheden en een aantal smeuïge verhalen. En niet alleen de succesverhalen komen aan bod, maar ook verkiezingen waarbij van alles mis is gegaan.
 

Wat kan er mis gaan?

In het boek komen diverse uiteenlopende hilarische en ongemakkelijke situaties aan bod rondom verkiezingen. Een paar voorbeelden:
 
Rijk de Gooyer die in 1995 zijn Gouden Kalf onderweg naar huis gewoon uit de taxi gooide. In 1998 won Rijk weer een Gouden Kalf en gooide Maarten Spanjer dit Kalf opnieuw uit de taxi.
 
In 2009 werd tijdens RTL Boulevard aan Albert Verlinde een bijzondere Award uitgereikt: het Gouden Oor.
Omdat Albert altijd zo goed zijn oor te luisteren legde. Er bleek een verborgen microfoontje in deze fictieve Award te zitten en het werd een flinke rel en gang naar de rechter.

Frank de Boer maakte bij het Sportgala in 2016 de envelop verkeerd open waardoor de naam van de winnaar voor de TV-kijkers al meteen te zien was.
 
Vanaf de 1e editie van de TMF Awards in 1996 won Marco Borsato 11 jaar op rij de award voor beste zanger. In overleg met Marco werd toen besloten dat hij maar niet meer genomineerd zou worden… zodat ook iemand anders een keer kon winnen.
 

Entertainment en van maatschappelijke betekenis

Een verkiezing kan een hoog entertainment gehalte hebben en er staan in het boek een aantal van dit soort smeuïge verhalen. Maar er zijn ook verkiezingen die juist maatschappelijk van grote betekenis zijn. Zoals bijvoorbeeld geldt voor de Mantelzorg Awards, de World Press Foto, de Verkiezing van de Minister van Gehandicapten Zaken en de MS@Work Awards. Een verkiezing kan dus vele doelen dienen. In het boek komen er 15 aan bod
 

Kennis en inspiratie

De auteurs jebben dit boek ook aangegrepen om in een aantal inhoudelijke hoofdstukken kennis en ervaring te delen. Zo vertellen ze aan welke 3 regels iedere verkiezing MOET voldoen en krijg je 6 tips waarmee je een verkiezing groot maakt. De actualiteit van Corona vroeg ook om nog een extra hoofdstuk toe te voegen: “Verkiezingen in crisistijd”. 
 

Bestellen

Het boek is te bestellen via boek@votecompany.nl en kost € 29,95 (excl. btw), inclusief verzending binnen Nederland.