Offline Matters Cards-serie: Truth or Dare

16-03-2021 (09:54) - Publicaties

Offline creativiteit, het lijkt in de reclamewereld misschien inmiddels zeldzaam. Na de publicatie van het boek Offline Matters: The Less-Digital Guide to Creative Work verschijnen nu de eerste twee decks van de Offline Matters Cards-serie: Truth or Dare? uit.

Of je nu een oplossing zoekt voor een probleem of een nieuw project wilt beginnen, de kaarten kunnen een verfrissend perspectief bieden in beide situaties. Trek een kaart uit één of beide decks en pas het idee of de actie toe voor grensverleggende resultaten.

Truth
Op de Truth kaarten staan een grote variatie aan citaten van denkers uit verschillende tijden en disciplines. Deze quotes bieden alternatieve manieren van reflectie om creatieve denkers uit te dagen.
 
Dare
De Dare kaarten zijn een eerbetoon aan Brian Eno's geliefde Oblique Strategies. De aanwijzingen op de kaarten zijn ontworpen om acties and resultaten te inspireren bij de spelers; middelen die ons buiten onze gebruikelijke gewoontes halen.

Het spel kan alleen of samen gespeeld worden en komt uit op 23 maart. Hier kun je het boek van Offline Matters vinden.

Jess Henderson (pseud.) is schrijver, theoreticus en creatief strateeg en auteur van Offline Matters (2020). Ze is de oprichter van het online magazine No Fun en Outsider, een insider-activistisch platform voor de creatieve industrie. Begonnen als een subversieve e-mail nieuwsbrief in 2017, Outsider is uitgegroeid tot een cult-following over de hele wereld met hun anonieme geschriften, onderzoek, publicaties, experimentele workshops en offline-only evenementen. Henderson is een fellow van het Institute of Network Cultures in Amsterdam en spreekt over offline creativiteit over de hele wereld, waaronder de NYCxDesign-week, Parsons Strategic Design Conference, de DuPho Awards en Us by Night Festival.