Pleidooi voor krachtig leiderschap in 'Red de Alfawolf'

04-09-2018 (12:12) - Publicaties

Psycholoog Appelo en executive coach Buit vinden sterke leiders belangrijk. Want zacht leiderschap leidt tot niets. Daarom hebben in het boek 'Red de Alfawolf' een nieuw model en een methodiek om leiderschap te ontwikkelen geformuleerd. 


Mensen die als leider willen excelleren, moeten volgens hen alertheid, authenticiteit, wederkerigheid en flexibiliteit beheersen en combineren. Met het leiderschapsmodel van Appelo en Buit worden deze vier kernkwaliteiten overzichtelijk uiteengezet. 

 

brokstukken

De schrijvers zeggen dat waar je ook kijkt, de brokstukken zichtbaar zijn van soft leiderschap. Geen keuzes kunnen maken, gebrek aan richting, eindeloze geldverspilling. Jarenlang is de Alfawolf geweerd uit leiderschapsland. De Alfawolf, de onverschrokken leider die op gevoel durft te varen en richting geeft, is een uitstervend ras. Bestaat hij nog, dan is hij vaak diep ongelukkig. Hij is zakelijk dan wel succesvol maar relationeel lijdt hij verlies omdat zijn ‘sociale skills’ geen aandacht kregen.


In het boek Red de alfawolf  laten ze zien dat de alfawolf hard nodig is, maar om te overleven wel zijn of haar oerkracht moet polijsten.