Rethink werkboek voor creatieve denkers

06-05-2021 (10:25) - Publicaties

Zeer creatieve denkers zijn goed in het zien van (onderliggende) verbindingen. Maar iedereen kan deze vaardigheid om verbindingen te zien identificeren en trainen. Gebaseerd op deze theorie en neurowetenschappelijk onderzoek van de auteurs, is dit oefenboek bedoeld voor mensen die betere creatieve denkers willen worden.
 
Creative Thinker’s Rethink Book (verschijnt 6 mei) traint je vermogen om creatieve verbindingen te maken - het onderliggende mechanisme dat je helpt om creatief te denken. De oefeningen in dit boek dwingen je om verder te gaan dan het voor de hand liggende - om na te denken en te heroverwegen. Het is geen theorieboek maar een praktisch oefenboek om uw creativiteit en innovatief denken te stimuleren. Door met deze oefeningen te werken, kun je nieuwe ideeën, originele ideeën en onverwachte innovatieve oplossingen bedenken.
 

Gebruik

Dit boek is te gebruiken als een creatieve ochtendbooster, een warming-up voordat je creatief gaat werken, voor dagelijkse creativiteitstraining of gewoon als een leuke bezigheid. De oefeningen kunnen thuis, op school, in de ontwerpstudio, op kantoor of op het bureau gebruikt worden. Creativiteit is voor iedereen!
 

Over de auteurs

Dorte Nielsen is een creativiteitsexpert, auteur en keynote speaker. Ze is de oprichter van Center for Creative Thinking en het merk Creative Thinker. Nielsen heeft een Master of Science in Creativity van het ICSC, New York. Ze is de auteur van tien boeken en twee spellen. Haar boeken worden in elf talen uitgegeven en in 65 landen verkocht. In 2020 ontving ze de Alumni Achievement Award van The International Center for Studies in Creativity, New York State University en de Creative Achievement Award van Creative Circle voor haar bijdragen op het gebied van creativiteit.

Katrine Granholm is een bekroonde conceptmaker met een MA in digitale kunst van University of Arts London. Ze heeft een achtergrond in reclame en als fulltime docent creatieve communicatie en conceptontwikkeling aan de Deense School voor Media en Journalistiek. Ze is de auteur van verschillende boeken en de maker van tools en games om creatief denken te trainen. Momenteel werkt ze bij The Danish Broadcasting Corporation DR als redacteur voor digitale inbedrijfstelling voor kinderen.