rico is Helden sportboek van het jaar 2018

15-06-2018 (14:59) - Publicaties

Het boek RICO is gekozen als Helden Sportboek van het Jaar 2018. Dat is donderdagavond 14 juni bekend gemaakt tijdens de uitzending van Jinek.


Auteur Leon Verdonschot volgde wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven een jaar lang intensief. Tijdens trainingen, rond wedstrijden, tijdens presentaties en thuis. Daarnaast sprak de schrijver jeugdvrienden, vrienden, familieleden, trainers en collega-sporters over Verhoeven. Het boek verhaalt niet alleen over zijn successen en over wat hij doet om de beste te zijn en te blijven, maar ook over de strijd van de vechtsporter om los te komen van zijn verleden. Verhoeven is openhartig over zijn privéleven: over zijn moeilijke jeugd, de verstoorde relatie met zijn moeder, zijn vader – aanvankelijk zijn trainer en later buiten zijn team beland – met wie hij tot diens dood een compliceerde band had.


Het door Voetbal Inside - Overamstel uitgegeven boek is de opvolger van Boskamp, een leven met Feyenoord van Jan Boskamp en auteur André van Kats dat vorig jaar de meeste stemmen kreeg van het publiek. Het jaar daarvoor werd Topshow van schrijvers Michel van Egmond en Jan Hillenius door het publiek aangewezen als Helden Sportboek van het Jaar.

 

Naast Rico waren nog 2 boeken genomineerd:
F1 2017, oorlog op de baan van Olav Mol, Erik Houben en Jack Plooij (Uitgeverij Q)
Bas Nijhuis, niet zeiken, voetballen! van Eddy van der Ley (Voetbal Inside – Overamstel)


De genomineerde sportboeken zijn uitgegeven in het jaar 2017 en geselecteerd als de bestverkochte boeken van 2017. Van 22 mei tot in de uitzending van Jinek hebben duizenden fans via de social media kanalen van Helden gestemd op hun favoriete sportboek.

 
De verkiezing voor de publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar wordt georganiseerd door Helden. Helden is de sportglossy van Nederland. In Helden delen topsporters hun geheimen en laten zij zich van hun onbekende kant zien.