Slimmer zoeken op internet

15-11-2012 (08:27) - Publicaties

We kennen het allemaal: je zoekt iets op internet en je krijgt honderden, soms zelfs duizenden resultaten. Ga je die allemaal bekijken? Nee, doorgaans beperken we ons tot de eerste tien of twintig. Maar waren dat wel de meest relevante? Loop je geen belangrijke informatie mis? 

In deze nieuwe uitgave van de auteur Ewoud Sanders staat hoe je zó kunt zoeken dat je minder resultaten krijgt, terwijl de relevantie van je zoekresultaten met sprongen stijgt. Hoe stel je vast of een website betrouwbaar is? En hoe sla je de gegevens zó op dat je een en ander slim kunt doorzoeken en makkelijk kunt terugvinden? 

Slimmer zoeken op internet is een boekje om je zoekresulaten op internet te vergroten, te filteren en te versnellen. Echt een aanrader voor wie graag bronnen op het internet raadpleegt. Van de eerste editie Slimmer zoeken op internet zijn er in één jaar tijd ruim 80.000 exemplaren verspreid binnen hogescholen en universiteiten. 
 
‘Slimmer zoeken op internet’ , Een praktische gids voor wie optimaal gebruik wil maken van internet, Ewoud Sanders, ISBN 978-94-91175-00-8, Uitgever HUB uitgevers