Wetenschappelijke zoektocht naar geluk

13-03-2019 (07:00) - Publicaties

Geluk. De schappen met zelfhulpboeken over dit onderwerp puilen uit. De filosofen hebben millennia lang van alles geschreven over hoe je moet leven. Elke dag krijgen we goedbedoelde adviezen in zulke grote hoeveelheden dat je niet meer weet waar je moet beginnen en wat je moet geloven. Dewetenschappelijke methode is tot nog toe onderbelicht gebleven. Heeft de wetenschap ons dan iets te vertellen over het gelukkige leven?


Om daar achter te komen dook auteur Moos Lamerus in de wetenschappelijke literatuur en verslond hij alles wat er te vinden was over dit onderwerp. Het resultaat van jarenlang onderzoek is het boekje ‘Gelukkig maar – Een wetenschappelijke zoektocht naar geluk’. ‘Gelukkig maar’ neemt je mee op Lamerus’ verkenningstocht door deze wonderlijke wereld. Zonder dwingend stappenplan of sturende tips, maar met een nuchtere blik op de wetenschappelijke inzichten naar geluk. Moos Lamerus: “De wetenschap biedt ons een unieke kans om nieuw licht te schijnen op het mysterie ‘geluk’.”


Het boek wordt op 12 maart in de A’Dam Toren voor het eerst aan het publiek gepresenteerd en is verkrijgbaar via De Kleine Pauw