1 op 3 Nederlanders overweegt vegan

1 op 3 Nederlanders overweegt vegan

04-01-2021 (14:08) - Sustainable

Volgens recent onderzoek van Thuisbezorgd.nl en iVox blijkt dat de interesse van Nederlanders voor vegan maaltijden blijft groeien. Toch twijfelt één op de drie of ze met plantaardige maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.
 
Thuisbezorgd.nl sluit zich daarom aan bij het wereldwijde initiatief Veganuary om iedereen te inspireren in januari vegan eten te proberen. Samen met experts en restaurants helpt Thuisbezorgd.nl de hele maand om de stap voor Nederlanders naar vegan zo makkelijk mogelijk te maken.  
 
De Veganuary-beweging, waarbij honderdduizenden mensen wereldwijd het jaar beginnen met een vegan voedingspatroon, bestaat sinds 2014 en won de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar vegan willen maken. Zo’n één op de vijf Nederlanders (21%) overweegt om vaker vegan te bestellen dan vijf jaar geleden. Die houding is terug te zien bij de grootste eten bestelsite van Nederland. In 2020 zag Thuisbezorgd.nl het aantal bestellingen van vegan maaltijden bijna verdubbelen. Het aantal vegan maaltijden aangeboden door restaurants is daarbij ook met 40% toegenomen.